[Przepis] RAFAELLO

Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress

SK£ADNIKI:

Ciasto:
5 jajek,
1 szklanka cukru,
1/2 szklanki m±ki ziemniaczanej,
1/2 szklanki m±ki pszennej,
2 ³y¿eczki proszku do pieczenia.

Krem:
2 bia³e czekolady,
2 ¶nie¿ki,
2 op. wiórków kokosowych po 100 gram,
1/2 litra ¶mietany kremówki.

Poncz:
woda, cukier, kwasek cytrynowy, spirytus lub woda. (Proporcje wg. uznania )

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ciasto:
Bia³ka ubiæ z cukrem na sztywna pianê, nastêpnie dodaæ kolejno ¿ó³tka, m±kê pszenn±, m±kê ziemniaczan± i proszek do pieczenia. Piec oko³o 45 minut.

Krem:
Czekoladê rozpu¶ciæ na parze, dodaæ 5 ³y¿ek ¶mietany kremówki. Resztê ¶mietany podgrzaæ, nie gotowaæ. Wlaæ rozpuszczon± czekoladê do ¶mietany, wymieszaæ i odstawiæ na kilka godzin, (ja wstawiam na ca³± noc do lodówki).Nastêpnie zmiksowaæ dodaæ ¶nie¿ki, 1 paczkê wiórek, znowu zmiksowaæ. Wy³o¿yæ krem na nas±czony biszkopt i posypaæ wiórkami.Ja kroje biszkopt na pó³ i krem dajê do ¶rodka i na wierzch.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • upanicza.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele wiÄ™cej na WordPress]. • Design by Free WordPress Themes.