[Przepis] PIZZA MEKSYKAŃSKA

Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress

Papryka czerwona, papryka jalapeno, salami

Czyli wpływy konkwistadorów

Na “ciasto do pieczenia w kuchenkach domowych” opisane wcze¶niej równomiernie rozkładamy sos meksykański. Posypujemy lekko serem mozzarella. Rozkładamy równomiernie na pizzy pokrojon± w paski paprykę czerwon±. Cało¶ć wkładamy do piekarnika maksymalnie rozgrzanego (około 250 stopni C) na 4-5 minut. Wyjmujemy, posypujemy serem mozzarella z wierzchu. Nakładamy salami i zielone papryczki chilli z zalewy. Wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy do roztopienia się mozzarelli (około 4-5 minut).

http://www.pizzaprzepisy.pl/pic/mex001.jpg

Składniki:

- sos meksykański
- ciasto do pieczenia w kuchenkach domowych
- papryka czerwona podsmażana w zalewie olejowej (może być zwykła)
- ser mozzarella
- salami pikantne
- papryka jalapeno (chilli zielona w occie)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • upanicza.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele wiÄ™cej na WordPress]. • Design by Free WordPress Themes.