|
[Przepis] PIZZA MEKSYKAŃSKA |
Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress
Papryka czerwona, papryka jalapeno, salami
Czyli wpływy konkwistadorów
Na “ciasto do pieczenia w kuchenkach domowych” opisane wcze¶niej równomiernie rozkładamy sos meksykański. Posypujemy lekko serem mozzarella. Rozkładamy równomiernie na pizzy pokrojon± w paski paprykę czerwon±. Cało¶ć wkładamy do piekarnika maksymalnie rozgrzanego (około 250 stopni C) na 4-5 minut. Wyjmujemy, posypujemy serem mozzarella z wierzchu. Nakładamy salami i zielone papryczki chilli z zalewy. Wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy do roztopienia się mozzarelli (około 4-5 minut).
http://www.pizzaprzepisy.pl/pic/mex001.jpg
Składniki:
- sos meksykański - ciasto do pieczenia w kuchenkach domowych - papryka czerwona podsmażana w zalewie olejowej (może być zwykła) - ser mozzarella - salami pikantne - papryka jalapeno (chilli zielona w occie)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plupanicza.keep.pl |
|
|
|
|