Odżywki

Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele więcej na WordPress

Odżywki- opis

S± form± skoncentrowanego pożywienia, zawieraj±cego w sobie najważniejsze składniki pokarmowe, tj. białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały.

Składniki te występuj± w proporcjach zbliżonych do składu normalnego pożywienia lub stanowi± kompozycję z przewag± okre¶lonej grupy składników.

· Odżywki białkowe

Charakteryzuj± się przewag± białka w składzie

Polecane osobom z tendencj± do odkładania tkanki tłuszczowej.

Ich zastosowanie daje powolny przyrost masy ciała („czysty” mięsień) i nasilony proces redukcji tkanki tłuszczowej.

Przeciętna porcja odżywki mierzy ok. 30g.

· Odżywki WB (węglowodanowo – białkowe), „GAINERY”

Charakteryzuj± się przewag± węglowodanów w składzie.

Polecane osobom szczupłym z szybk± przemian± materii (=nisk± tendencj± do odkładania tkanki tłuszczowej).

Ich zastosowanie daje szybki przyrost masy ciała (przyrost tkanki mię¶niowej i tłuszczowej).

Przeciętna porcja odżywki mierzy ok. 70g.

· Odżywki WB 50/50 „BULKI”

Charakteryzuj± się równymi proporcjami węglowodanów i białek w składzie.

Zalecana osobom, które maj± niewielk± tendencję do odkładania tkanki tłuszczowej, a jednocze¶nie chc± szybko przybrać na masie.

Przeciętna porcja odżywki mierzy ok. 50g

· Odżywki węglowodanowe „CARBO”

Charakteryzuj± się przewag± węglowodanów w składzie.

Ich zastosowanie daje możliwo¶ć szybkiego odbudowania strat energetycznych w postaci zużywaj±cego się glikogenu mię¶niowego w trakcie wysiłku fizycznego.

Może być zastosowana w trakcie samego wysiłku lub też bezpo¶rednio po jego zakończeniu.

Zalecana dawka to 75g proszku na 500 ml wody.


co do odżywek to je¶li kto¶ by chciał to pisać do mnie, mam znajomego co ma sklep z takimi artykułami oczywi¶cie tanie :D

podałbym link do sklepu ale nie będę robił reklamy ;)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • upanicza.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [Po Podrozy — strony, Obrazki i wiele wiÄ™cej na WordPress]. • Design by Free WordPress Themes.